Onze locaties

Schoolstraat 7

Aan de Schoolstraat 7 te Raalte bevindt zich onze sfeervolle showroom, hier vind je een verscheidenheid aan eethoeken, kasten, fauteuils en (hoek)banken. Deze zijn aangevuld met betaalbare woonaccessoires van bijvoorbeeld het mooie merk Riverdale zodat je de meubelen in een sfeervolle setting ziet, net zoals het bij jou thuis zou kunnen zijn.
Uiteraard staan wij voor je klaar om je vakkundig te adviseren over de verschillende mogelijkheden. Wij willen voor iedereen laagdrempelig en toegankelijk zijn en blijven, wij heten je dan ook van harte welkom in onze sfeervolle showroom om onder het genot van een kop koffie je eigen wooninspiratie op te doen.


Heesweg 24

Onze moderne werkplaats zit aan de Heesweg 24 te Raalte, hier werken echte vakmensen met vakkundige technieken en machines.  De werkplaats is o.a. voorzien van een grote spuitcabine waar de meubelen op ieder gewenste kleur gespoten kunnen worden. De medewerkers hebben allen een passie voor hun vak wat vaak uit handwerk bestaat.
Heb je een idee voor een wandmeubel, tv-kast of ander meubel maar kun je nergens de juiste vinden qua houtsoort, kleur en/of afmeting, dan maken wij het speciaal voor jou op maat. Vraag eens naar de mogelijkheden want om de prijs hoef je het niet te laten. 
Wij zijn niet alleen gespecialiseerd in het maken van nieuwe meubelen op maat, ook oude meubelen kunnen wij naar volle tevredenheid restaureren. 
Ga je verhuizen of nieuw bouwen en kun je je nieuw aangeschafte meubelen nog niet gebruiken, dan slaan wij de meubelen zolang op totdat je ze een mooie plek in je nieuwe huis kunt geven.Historie

Rienties Wooninspiratie is in de jaren tachtig voortgekomen uit de hobby van Jan Rienties. Jan had een passie voor antieke meubelen welke hij in zijn eigen garage/schuur op authentieke wijze restaureerde. Hij bezocht samen met zijn vrouw Henriette vele antiekbeurzen waar zij de meubelen aan de man brachten.
Nadat hun zoon Raymond ook binnen het bedrijf werkzaam was, werd in 1991 aan de Schoolstraat een sfeervolle showroom gemaakt. De collectie meubelen werd steeds uitgebreider, echter minder gericht op antieke meubelen maar steeds meer gericht op nieuw gemaakte (houten) meubelen.
Een eigen werkplaats aan de Heesweg met spuiterij en voldoende werkruimte voor het maken van op maat gemaakte meubelen was uiteraard dé juiste volgende stap voor een meubelbedrijf als Rienties. Het bedrijf heeft inmiddels meerdere medewerkers die ook hun passie voor meubelen in hun werkzaamheden kwijt kunnen.
Raymond is trots dat hij het bedrijf van zijn ouders met dit vakkundige team van medewerkers kan voortzetten. Het team werkt daarvoor uitstekend met elkaar samen om uiteindelijk het beste resultaat voor de klant te kunnen leveren.
De gemoedelijke sfeer, voortkomend uit het familiebedrijf, is nog duidelijk merkbaar in zowel de werkplaats als de showroom. Het team nodigt je uit om die sfeer te proeven in de showroom aan de Schoolstraat 7 te Raalte. Loop gerust eens binnen om inspiratie op te doen, de koffie staat voor je klaar!